Malzemeler
![]() |
Patlıcan Reçeli |
1/2 kg. toz şeker- 2.5 su bardağı su
- Küçük bir parça çubuk tarçın
- 1 adet karanfil
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Patlıcan reçelinin yapılışı
Patlıcanları tamamen soyup,küçük parmak büyüklüğünde doğrayın.
- Üzerine tuz serpip 1 saat bekletin ki acı suyu çıksın.merak etmeyin bu tuz ilerki aşamalarda tamamen kaybolacak
- Patlıcanları bol suyla yıkayıp süzün,bir tencerede kaynayan suyun içine atıp 4-5 dakika kadar kaynatın.
- Patlıcanları sudan alıp,soğuk suyun içine atın.
- Su ılınınca yeniden değiştirin.Patlıcanlar tamamen soğuduktan sonra,en son suda 1 saat daha bekletin.
- Kuru bir bezin arasına serip üzerine ağırlık koyun.En az iki saat bekletin.
- Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.İçine tarçını da atın.
- 8-10 dakika kaynatıktan sonra,patlıcanları ve bir adet karanfili ilave edin.5 dakika sonra limon tuzunu ekleyin.
- Patlıcanların rengi şeffaflaşıp,şurup iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
- Ocaktan alıp,sıcak olarak kavanoza yerleştirin.
GÖRÜNÜŞÜYLE KALMAYIN TADIDINA BAKIN
YanıtlaSilGÖRÜNÜŞÜYLE KALMAYIN TADINA BAKIN
YanıtlaSil