Malzemeler
50 gram un1 tatlı kaşığı mısır unu100 millitre soda
500 gram kuşkonmaz
Tuz
Kızartmak İçin:
Ayçiçek yağı
Dip Sos İçin:
1 salçalık biber
2 yemek kaşığı sirke
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 tatlı kıyılmış taze kişniş
Yapılışı
Sos için, kırmızı biberi çok küçük doğrayıp diğer malzemelere ilave edip karıştırın.Kuşkonmazı kaynayan suya atıp, yumuşayana kadar pişirin ve soğutun.
Un, mısır unu, tuz ve sodayı bir kâsede çırpın.
Yağı tavada kızartıp, kuşkonmazları önce una, sonra hamur karışımına bulayıp kızartın.
Daha sonra sıcak ya da ılık servis yapın.
![]() |
Kuşkonmaz Tempura |
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder