MALZEMELER
100 gr tereyağı
1.5 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
350 gr pötibör bisküvi
1.5 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
350 gr pötibör bisküvi
ÜZERİ İÇİN
150 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı krema
YAPILIŞI
Tereyağını eritin. Şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bisküvileri küçük parçalara ayırıp karışıma ilave edin ve iyice harmanlayın. Kelepçeli kek kalıbına karışımı aktarıp bastarın ve derin dondurucuda 3 saat bekletin. Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Pastayı kalıptan çıkarın. Çikolata sosunu üzerine dökün. Antepfıstığını kenarlarına ve üzerine serpiştirin. Soğuyunca servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder