İncir Uyutması

MALZEMER
15 adet kuru incir
3,5 su bardağı süt
YAPILIŞI
İncirler yıkanır ve sıcak su dolu bir kasenin içinde 15-20 dk bekletilir. Süt derin bir tencereye alınarak kaynama noktasına kadar ısıtılır (Kaynatılmaz). Sudan çıkarılan incirlerin sap kısımları kesilir ve ufak ufak derin bir kaseye doğranır. Sıcak sütten bir su bardağı alınarak doğranmış  incirlerin üzerine dökülür. Bir çatalla yada blendırla ezilir. Bu karışım tencerede kalan süte eklenerek karıştırılır. Ufak  kaselere yada shot bardaklarına paylaştırılarak bir tepsiye  dizilir. Üzerlerine temiz bir havlu  ve onun üzerine de sofra örtüsü kapatılarak oda sıcaklığında iki saat dinlendirilir. (Yoğurt mayalanır gibi) İki saat sonunda kaseler buzdolabına koyulur. Soğuduklarında üzerine ceviz, fıstık, fındık ve özellikle tarçın serpilerek servis yapılır.
incir uyutması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye