VEZİR PARMAĞI

    Malzemeler:
    • Yumurta (1 adet)
    • Un (1,5 su bardağı)
    • Sıvıyağ( 1 su bardağının yarısı kadar)
    • Yoğurt (1 su bardağının yarısı kadar)
    • Kabartma Tozu (1 paket)
    Şerbeti için:
    • Şeker (2,5 su bardağı kadar)
    • Su (3,5 su bardağı kadar)
    Hamurları bulamak için:
    • İrmik (1 yemek tabağı kadar yeterli olacaktır)





















Vezir Parmağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tatlının yapımına başlarken, öncelikle derin bir kap içerisinde sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu koyuyoruz. İyice karıştırdığımız bu malzemelere daha sonra un ve kabartma tozunu da ekliyor, hamuru iyice yoğuruyoruz. Unu elekten geçirmeyi unutmayınız.
Elde etmiş olduğunuz hamurdan küçük parçalar koparıyor ve bu parçaları oval şekilde yuvarlıyoruz. Hamurun her iki tarafını da yemek tabağında yer alan irmiğe buluyor, yoğun bir kıvam elde ediyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra, daha önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsisine elimizdeki hamurları yerleştiriyoruz. Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üstleri pişene kadar bekletin.
Şerbetin hazırlanışı:
Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri eriterek şerbeti hazırlayın. Bu aşamada isteğe bağlı olarak karışıma birkaç damla limon da ekleyebilirsiniz. Fırından çıkarmış olduğunuz hamurların üzerine şerbeti dökerek çekmesini bekleyin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye