Terbiyeli Şevketi Bostan Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram ayıklanmış şevketi bostan,
- Yarım limonun suyu,
- 2 su bardağı soğuk su,
- 200 gram kuzu kuşbaşı,
- 15 adet arpacık soğan,
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 2 buçuk su bardağı sıcak su.
Terbiyesi için;
- 1 tatlı kaşığı un,
- Yarım limonun suyu.
Terbiyeli Şevketi Bostan Yapılışı
Terbiyeli şevketi bostan yapımı için öncelikle. 2 su bardağı soğuk su ile yarım limonun suyu bir kaba koyulur.
Şevketi bostanlar, temizlenip, ayıklanır ve iri iri doğranıp, limonlu su içerisinde bekletilir.
Arpacık soğanların kabukları soyulur.
Zeytinyağı ve kuzu eti, tencereye koyulur ve ocağın üzerinde, kuzu eti suyunu salıp, biraz çekene kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
Etler suyunu biraz çektikten sonra, üzerine arpacık soğanlar ilave edilip, birkaç dakika sotelenir.
Şevketi bostanlar, temizlenip, ayıklanır ve iri iri doğranıp, limonlu su içerisinde bekletilir.
Arpacık soğanların kabukları soyulur.
Zeytinyağı ve kuzu eti, tencereye koyulur ve ocağın üzerinde, kuzu eti suyunu salıp, biraz çekene kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
Etler suyunu biraz çektikten sonra, üzerine arpacık soğanlar ilave edilip, birkaç dakika sotelenir.

Şevketi bostanlar, sıcak su ile birlikte tencereye ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak, pişmeye bırakılır.
Terbiyesini hazırlamak için, 1 tatlı kaşığı un ile yarım limonun suyu bir kase içerisinde karıştırılır.
Yemeğin suyundan bir kaç kaşık alınıp, terbiyeye eklenir ve terbiyenin ılınması sağlanır.
Ilınan terbiye, tencereye boşaltılıp, karıştırılır ve tencerenin kapağı tekrar kapatılır.
Hazırlanan terbiyeli şevketi bostan yemeği, orta ateşte şevketi bostanlar yumuşayıncaya kadar (20-25 dakika) pişirilir.
Yemeğin suyundan bir kaç kaşık alınıp, terbiyeye eklenir ve terbiyenin ılınması sağlanır.
Ilınan terbiye, tencereye boşaltılıp, karıştırılır ve tencerenin kapağı tekrar kapatılır.
Hazırlanan terbiyeli şevketi bostan yemeği, orta ateşte şevketi bostanlar yumuşayıncaya kadar (20-25 dakika) pişirilir.
Şevketi bostanlar yumuşayınca, tuz ve karabiber serpiştirilip, ocağın altı kapatılır.
Hazırlanan terbiyeli şevketi bostan, servise sunulur.
Hazırlanan terbiyeli şevketi bostan, servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder