MIHLAMA İÇİN MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı ılık su
150 gram Trabzon veya kaşar peyniri
Bir tutam tuz.
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı ılık su
150 gram Trabzon veya kaşar peyniri
Bir tutam tuz.
MIHLAMA HAZIRLANIŞI
Kuymak olarak da bilinen Mıhlama'yı hazırlamak için tereyağı eritin, yağ eridikten sonra mısır ununu ekleyip 2 dakika boyunca devamlı karıştırın ve suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Su ve mısır unu iyice karıştıktan sonra rendelenmiş ya da küçük küçük doğranmış peyniri ekleyip eriyene kadar pişirin. Mıhlamanız hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder