Alman Pastası

Malzemeler
  • 2 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  •  1 yumurta
  •  1 tatlı kaşığı mahlep
  •  4 su bardağı un
İç kreması;
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un (aşırı tepeli olmasın)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;
  • Benmari usulü erittiğiniz 80gr kare çikolata

Alman PastasınınTarifi Yapılışı

  1. Hamur: 1 su bardağı sütü ılıtıp içine 1 çay bardağı şekeri ekleyip karıştırın erisin ve içine 1 paket mayayı ekleyip 5’bekletin.
  2. Maya aktiflesince diğer hamur malzemeleri ile buluşturup hamuru yoğurun.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. 45′ dinlendirin kabarsın.
  4. Kabaran hamuru 16 parçaya bölerek yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  5. 15′ daha tepside mayalansın.
  6. 170°C ısıtılmış fırında kontrollü üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Pişen hamurları ortadan ikiye keserek muhallebisini sürün üst parçasını benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp muhallebinin üzerine kapatın.
  8. Muhallebisi: Krem şanti hariç muhallebi malzemelerini tencerede karıştırıp, pişirin.
  9. Pişen muhallebiyi biraz soğutup kremşanti ekleyerek mikser ile çırpın. 
  10. Üzerini ceviz fındık zevkinize göre süsleyin.
    afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye