LAZ BÖREĞİ


Malzemeler:

20 adet hazır baklava yufkası
200 gram tereyağı

Muhallebisi için:

5 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı karabiber

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Tatlının şerbeti için; derin bir tencere alıp su ve toz şekeri koyalım. Aralıklarla karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakalım.

Hafif koyu bir kıvam alan şerbetin içerisine limon suyu sıkıp soğumaya bırakalım.

Tatlının muhallebisi için; Tencereye süt, yumurta sarıları, un, mısır nişastası, toz şeker ve bir tutam kadar karabiberi koyalım.

Topak topak kalmayacak şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Koyu bir kıvam aldığında ocaktan alalım.

Ocaktan aldığımız muhallebiyi ek blendrından geçirelim.


Laz böreğine asıl çıtırlığını kazandıracak olan tereyağını kısık ateşte yakmadan eritelim.

Büyük boy fırın tepsisini eritilmiş tereyağıyla yağladıktan sonra bir adet baklava yufkasını fırın tepsisine serelim.

Tatlının taban kısmını oluşturacak olan on adet baklava yufkasının aralarını tereyağıyla yağlayıp, üst üste dizelim.

Hazırladığımız sıcak muhallebiyi yufka katlarının üzerine bir kaşık yardımıyla dağıtalım.

Krema üzerine bir kat hazır baklava yufkası serelim. Üzerini tereyağıyla yağladıktan sonra kalan yufkaları her birinin arasını yağlayarak üst üste dizelim.

Kalan tereyağını en üstte kalan yufka katının üzerine sürdükten sonra keskin bir bıçak yardımıyla böreği kare dilimlere ayıralım.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk alana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Tatlının üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti gezdirelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye