Malzemeler
10 adet çekirdekleri çıkartılmış, kaynar suda şişirilmiş hurma (su hurmaların üstünü geçecek kadar, fazla değil)
2 avuç badem
3 avuç fındık
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (olmasa da olur. Yerine fıstık ezmesi de olur. İkisi de olmasa da olur)
*2 kaşık yulaf ezmesi
Yapılışı
Hurmaların suyunu dökmeden tüm malzemeleri rondoya atıp çekin.
Hamura yakın olacak.
Hamura yakın olacak.
Ellerinizi ıslatıp cevizden küçük toplar yapın ve kuru hindistancevizine bulayın.
10 dk buzdolabında bekletin.
Ortalama 25 adet hurma topu çıkmaktadır.
10 dk buzdolabında bekletin.
Ortalama 25 adet hurma topu çıkmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder