Malzemeler:
Bir kilo gram kadar kemiksiz kuzu budu,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Bir miktar kekik ve bir miktar tuz,
Bir çay bardağı su
Etimiz bir gün boyunca dinlendikten sonra şimdi ikinci aşamaya geçelim. Tandır kebabını tabi ki tandır olmadığı için ve diğer imkanlarda olmadığı için düdüklü tencere ile yapacağız. Bir düdüklü tencere içerisine sos ile eti birlikte koyalım. Bu malzemelerin üzerine bir miktar tuz atalım. Tuzu biraz fazla atın. Son olarak içerisine bir miktar su koyun ve ocağın altını açın. Bir süre piştikten sonra buhar çıkmaya ve düdüklü tencere bağırmaya başlayacaktır. İşte bu durumda hemen ocağınızı kısın ve yavaş yavaş bir buçuk saat boyunca pişirin.
Bir çay bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle bir kap içerisine sıvı yağı koyalım ve sıvı yağın içerisine de bir miktar kekik koyalım. Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra kuzu etinde bir kilo gram kadar alarak bu yağ içerisinde etin her yerine gelecek kadar harmanlayalım. Eti bu şekilde iyice sosladıktan sonra eti tekrar sos içerisine güzel bir şekilde koyarak bu kabın üzerini kapatalım. Bu şekilde yaklaşık 24 saat boyunca buzdolabında bekletelim. Böylece etimiz bir gün boyunca sos içerisinde bekleyerek sostan gerekli olan lezzeti aldı ve yağın birazını içine çekti.
![]() |
TANDIR KEBABI |
Üçüncü aşamamızda ise düdüklü tencerenin basıncını azaltmak için ocaktan alıp bekliyoruz. Basınç bittikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve etin alarak süzün. Daha sonra bir tavaya yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra eti tavada iyice kızarana kadar pişirin ve atık tandır kebabı hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder