ÇİKOLATALI TART

                           ÇİKOLATALI TART

MALZEMELER

Hamuru için:
1 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
2 tatlı kaşığı pudraşekeri
125 gram margarin
2 çorba kaşığı su
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı kakao
Krema için:
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı margarin
Çikolatalı sos için:
80 gram bitter çikolata
80 gram krema

YAPILIŞI

HAMURU için, tüm malzemeyi hızlı bir şekilde yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına, hamurun kenarlarını yükselterek yerleştirin. Isıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Bu arada krema için, yumurta, vanilya, süt, un, toz şeker ve margarini bir kapta çırpma teli ile iyice çırpın. Ocağa alıp, koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğumaya bırakın. Fırından çıkarttığınız tartı da soğumaya bırakın. Çikolatalı sos için, çikolata ve kremayı bir kaba aktarıp ocakta 2-3 dakika karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Tüm malzeme soğuduktan sonra, tartı servis tabağına aktarın. Ortasına soğumuş kremayı dökün. Çikolatalı sosu sıkma torbasına alıp, tartın üzerine şeritler yapın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye