DAMAT PASTA

Damat Pastası İçin Gerekli Olan Malzemeler
3 yumurta
1 Büyük çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağının de biri ılık su
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1,5 Çay bardağı un
2 Yemek kaşığı kakao

Kekin üzerine döküp ıslanmasını sağlamak için gerekli olan malzemeler

1.5 su bardağı süt
2 Yemek kaşığı toz şeker
1.5 Tatlı Kaşığı kakao

Damat Pastasının Kreması İçin Gerekli Olan Malzemeler;

2 Kahve fincanı un
3,5 Yemek kaşığı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Toz krem şanti
3,5 Su bardağı süt
Damat Pastasının üzerini süslemek için gerekli olan malzemeler;
Kakao,Hindistan Ceviz


Damat Pastası Yapılışı;

Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım bunun için yapılacak ilk şey yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Yumurta beyazını toz şeker ile birlikte bir fiske tuz ekleyerek katılaşıncaya kadar mikser yardımı ile çırpın.5 Dakika kesintisiz çırpmanız gerekiyor.Yumurta sarılarını ise ılık su ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar yine mikser ile birlikte çırpın.Yalnız küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum sizlere bu arada yumurta beyazından sarılarına geçiş yaparken mikserinizin ucunu temizlemeyi unutmayın.
Yumurta sarılarını beyazların olduğu kabın içerisine yavaş yavaş ekleyin dışarıdan içeriye doğru spatula yardımı ile katlama yapın hızlı hızlı kesinlikle karıştırmayın böyle yaparsanız kabaran yumurta beyazı ve sarıları sönecektir bu kısmada dikkat edin.Sonrasında sırasıyla unu,kakaoyu,vanilyayı kabartma tozunu ekleyin yine spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırın.
Hazırladığınız pandispanya hamurunu borcama dökün yalnız borcamı yağlamayı sakın unutmayın pastamızda sadece bu kısımda yağ kullanılıyor.175 derece de ısıtılmış fırın içerisine keki koyun üzeri kızarana kadar pişirme işlemini yapın.Çok fazla kararmasın pembeleşince piştiğini anlamanız gerekiyor.Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine kürdan yardımı ile delikler açın üzerini ıslattığınızda içine alabilsin döktüğünüz malzemeyi.
Pastanın kremasını hazırlamak için tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyun yalnız krem şanti haricinde el çırpıcısı ile çırpmaya başlayın.ocağın üzerine alın kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin krema kaynamaya başladığında pütür pütür olmaması için daha hızlı dikkat ederek karıştırın.Ocaktan indirdiğiniz kremayı bir kenara bırakın soğumasını beklerken ara sıra mutlaka karıştırın soğuyan kremanın üzerine krem şantisini ekleyin mikser kullanarak bir kaç dakika karıştırın.Bir taraftan keki ıslatmak için sütün içerisine şekeri ekleyin kakaoyu da ekleyin karıştırın hazırlanan karışımı kekin üzerine dökün her tarafının ıslanmasını sağlayın.
Daha sonra kremayı üzerine dökün güzelce yayın son olarak kremanın üzerine kakao ve hindistan cevizi serpin kremanın üzerini tamamen kapatın.Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye