Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
kek harcı için;
·
3 adet yumurta,
·
1 su bardağına
yakın mavi haşhaş,
·
1 su bardağı
sıvı yağ,
·
1 su bardağı toz
şeker,
·
1 su bardağı
irmik,
·
Yarım su bardağı
süt,
·
1 paket kabartma
tozu (10 gram),
·
1 paket vanilya
(5 gram),
·
1 su bardağı un
(kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Şerbeti için;
·
1 buçuk su bardağından
biraz fazla toz şeker,
·
2 buçuk su bardağı su.
Üzeri için;
Üzeri için;
·
1 su bardağı süt,
·
1 poşet krem şanti.
Haşhaşlı Revani Tatlısı Nasıl
Yapılır ?
Haşhaşlı revani tatlısı şerbeti için gerekli olan toz şeker ile su tencereye koyulur ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatılır.
Süre sonunda hazırlanan şerbet ocaktan alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
Kek harcını
hazırlamak için gerekli olan yumurta ile toz şeker derin bir kap içerisine
alınır ve mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır.
Üzerine sıvı yağ ile süt ilave edilip tekrar çırpılır.
Daha sonra mavi haşhaş ile irmik eklenip çırpılır.
Elde edilen karışıma son olarak un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip çırpılır.
Üzerine sıvı yağ ile süt ilave edilip tekrar çırpılır.
Daha sonra mavi haşhaş ile irmik eklenip çırpılır.
Elde edilen karışıma son olarak un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip çırpılır.
Hazırlanan haşhaşlı
revani hamuru yağlanmış büyük boy kare borcam içerisine
boşaltılır (borcam ölçüsü: 28/28 cm).
Önceden ısıtılmış 180° fırında, 30-35 dakika kadar pişirilir.
Kürdan kontrolü yapılarak pişirilen revani fırından alınır.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülür ve şerbetini çekip soğuyana kadar bekletilir.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, 30-35 dakika kadar pişirilir.
Kürdan kontrolü yapılarak pişirilen revani fırından alınır.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülür ve şerbetini çekip soğuyana kadar bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder