Sultan sarması

Malzemeler:

1lt süt
1 bardak şeker
Yarım bardak un
Yarım bardak nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya 
Süslemek için 

1 paket Hindistan cevizi veya dövülmüş pötibör bisküvi 
1 paket kremşanti
1 bardak soğuk süt 
 yapılışı
Sütü, şekeri, kakaoyu, unu nişastayı ve şekeri bir tencereye alarak ocağın üzerinde kıvam alıncaya kadar karıştırın. 
Kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra içerisine bir çorba kaşığı tereyağını ve bir paket margarini ilave edin.
sultan sarması
Bu şekilde iyice kaynadıktan sonra mikserle bir kere daha çırpın.  Daha sonra yağlı kağıda ezilmiş pötibör bisküvisini veya Hindistan cevizini iyice serin.  Üzerine muhallebiyi dökün ve iyice yaydırın.   Kremşantiye de bir bardak soğuk su ile mikserle iyice çırptıktan sonra ılınan muhallebinin üzerine dökün.
Daha sonra dolapta bu şekilde iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı yuvarlayın sonrasında ise açın. Kesme işlemine geçip tabaklara servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun.
Sultan sarmasını hazırlarken yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi bir takım püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde kıvamı ve lezzeti tutturamazsınız.
Sultan sarması püf noktaları 

Sultan sarmasını borcama koyacaksanız borcamın hafif ıslak olduğundan emin olmalısınız. 
 Sultan sarması içerisini dilerseniz meyvelerle de çeşitlendirebilirsiniz. Sultan sarması tarifi genellikle içerisine muz katılarak tüketilir.
 Sultan sarmasını hazırlarken muhallebinin soğuk olduğundan emin olmanız gerekir. Soğumazsa eğer içerisine sürmüş olduğunuz kremşanti dağılabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye