Fındık lahmacun malzemeleri:
1 kilo un
1 paket yaş maya
1 bardak süt
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Ilık su
İç harcı için:
2 soğan
3 sivri biber
3 domates
Yarım demet maydanoz
2 kaşık domates salçası
3 kaşık biber salçası
Karabiber
Tuz
Fındık lahmacun hazırlanışı:
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için kenara ayırın.
İç harcı için soğanları rendeledikten sonra domatesleri ve biberleri blenderdan geçirin. Kıymaya ekleyip yoğurmaya başlayın. Salça ve baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Biraz su ekleyerek hafif akışkan olmasını sağlayın.
Hamur mayalandıktan sonra tatlı tabağı büyüklüğünde parçalar açıp üzerine iç harçtan yayın ve fırına verin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder