ŞILLIK TATLISI

Şıllık tatlısı malzemeleri 
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı un
150 gram ceviz
Çeyrek çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;

*4-5 kaşık sade tereyağı
*Yarım su bardağı su
*Çeyrek su bardağı şeker
Şıllık tatlısı yapılışı
Öncelikle derin bir kabın içinde un, süt ve kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştın ve hamur haline getirin. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.

Bu hamur daha önce de söylediğimiz gibi krep hamuru kıvamına gelecektir. Bilmeyenler için krep hamuru hafif akışkan bir haldedir.

Bu hamuru 8 ile 10 saat arası oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamurun dinlenme işlemi bittikten sonra yanmaz krep tavasının içine sade Yağ koyup kızdırın ve tavaya bir parça hamur dökün. Burada dikkat etmeniz gereken şey hızlıca hamuru tavanın içine yayıp inceltmeniz. Hamurun arkasını ve önünü pişirip alın.

Tüm hamur bittikten sonra kreplerin soğumaması için bir tabağa alıp üzerini örtün.
Bu esnada tatlının şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şeker ve suyu karıştırıp bir  tencerede kaynatın. Tereyağını da başka bir tavada eritin ve bir kabın içinde karıştırın.  Ardından cevizleri mutfak robotunda ezin.

Krep hamurunun içine cevizini koyup sıkıca sarın. Servis tabağının üzerine aldığınız kreplerin üzerine şerbeti dökün. Ilık olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye