SARAY PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
1 orta boy soğan 
Karabiber
tuzYarım kilo tavuk (kalça etinden kuşbaşı)
1 kase çiğ badem (kavrulmamış)
1 kase çiğ kaju (kavrulmamış)
2 tane havuç




Yapılışı 


Öncelikle iç pilav için kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayıp tereyağı ve sıvı yağ ile soteleyin. Soğanlar yumuşayınca dolmalık fıstığı ekleyip rengi biraz dönene kadar kavurun. Yıkanmış olan pirinci ve kuş üzümünü de tencereye koyup karabiber ve tuzunu da ekleyin. Üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu dökün ve pişmeye bırakın. (Ben 1’e 1 buçuk olarak su kullandım.) Pilav pişip demlenirken ayrı bir tavada tavuğu tuz ile soteleyerek pişirin. Pişen tavuğu bir kaseye alın. Jülyen kesilmiş havuçları da sıvı yağ ile soteleyin. Onu da bir kaseye alın.


1 kase çiğ bademi sıcak suda bekleterek kabuklarını soyun. Çiğ kaju ile bademi sıvı yağ ile tavada renkleri dönene kadar kavurun. Ben tart kalıbında yaptım. Tart kalıbına önce pilavı biraz bastırarak koydum. Servis tabağına ters çevirdim. Üzerine de hazırlamış olduğum malzemeleri ekledim. İsterseniz direk servis tabağına pilavı koyup diğer malzemeleri de koyabilirsiniz.
SARAY PİLAVI











AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye