DÜĞÜN ÇORBASI

MALZEMELER


300 gr kemikli koyun eti 
1 soğan
10 su bardağı su 
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 limonun suyu 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
 Üzeri için :
25 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI

250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun. Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.


düğün çorbası














AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye