MALZEMELER
300 gr kemikli koyun eti
1 soğan
10 su bardağı su
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 soğan
10 su bardağı su
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
Üzeri için :
25 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
25 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun. Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder