AYRAN AŞI



MALZEMELER


Bir su bardağı baldo pirinç
2 yumurta
3 yemek kaşığı Un
Yoğurt (Göz kararı)
Tuz
Baharatlar (nane şart)
Yağ


YAPILIŞI

Öncelikle pirinçler ile alakalı kısa bir bilgi verelim, evlerimizde yaptığımız sade pilavlarımızı da kullanabilirsiniz eğer fazladan varsa ki yoksa zaten bol su içerisinde pirinçlerimizi güzelce yıkadıktan sonra hafif yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra da yumurtamızı güzelce karıştıralım ve daha sonra da un ve yoğurdumuzu ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Karıştırma işlemi bu aşamada çok önemlidir, önce yumurtanın karıştırılması çorbanın içerisinde yumurtanın topaklanmadan kalmasını önler ki bu çorba içerisinde eklenen terbiyemizin de pişmesi için bir süre geçmesi gerekmektedir. Bu sebeple pirinçlerimizin tam olarak yumuşamaması gerekmektedir. Eğer terbiyemiz tam pişmezse un ve yumurta kokabilir çorbamız. Bu aşamadan sonra da zaten çorbamızın sos kısmını hazırlaması kalıyor geriye. Tereyağında toz biberi yapıyoruz bol nane ile ve çorbamıza boca ediyoruz.

ayran aşı










AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye