ŞEKERPARE

MALZEMELER


1 su bardağı irmik
Oda sıcaklığında 250 gram tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kıvama gelene kadar)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı ılık su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Süslemek için:
Fındık, fıstık, badem, antep fıstığı
Antep fıstığı tozu, hindistan cevizi

YAPILIŞI

Şerbeti ılık vereceğimiz için öncelikle şerbeti hazırlamalıyız.
bardak suyu dökerek ocağın altını yakalım. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra limon suyunu ilave edelim ve 3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp farklı bir tencerede soğumaya bırakalım.
Derin bir karıştırma kabına irmik, tereyağ/margarin, 2 yumurta (yumurtaların birinin sarısını ayıralım), pudra şekerini ve vanilyayı dökelim. Malzemeler birbirine karışana kadar yoğuralım. Daha sonra kabartma tozunu dökelim ve yavaş yavaş un ilave etmeye başlayalım.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Yumuşak hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Bu sırada isterseniz üzerine birer tane fındık fıstık gibi kuruyemişler batırabilirsiniz.
Tepsiye dizdikten sonra ayırdığımız yumurta sarısını hamurların üzerine sürelim ve üzerine çatalla çizikler oluşturalım. (görünüm açısından)
180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra fırından çıkartalım ve hemen şerbeti üzerine dökelim. (şerbet soğuk olacak)
ŞEKERPARE










AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye