Mahluta Çorbası

MALZEMELER

2 adet doğranmış soğan  
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1.75 litre Tavuk  Suyu
200 gram (ayıklanmış ve yıkanmış) Kırmızı Mercimek
100 gram (ayıklanmış ve yıkanmış) Pirinç
Karabiber
2 tatlı kaşığı Toz Kişniş
Tuz
1 tatlı kaşığı Kimyon  

YAPILIŞI

Öncelikle soğanları yağda iyice kavurun. Bunu yaparken soğanlar yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak bekleyin ve soğanlar yumuşadıktan sonra ateşi artırarak karamelize hale dönmelerine sağlayın. Karamelize kıvama getirdiğiniz soğanları bir kağıt havlu üzerine alın ve bekletin.Ardından kırmızı mercimeğimizi ve pirinçleri kaynamış suyun içine dökün, üzerine tavuk suyu, kişniş ile karabiberi ekleyin ve ortalama 40 dakika pişirin. Kırmızı mercimekler tamamen ezilene kadar pişirmeye devam edin. Ardından damak tadınıza göre tuz ekleyin. Ama tavuk suyu ekleyeceğinizi unutmayın. Dolayısıyla tuzun miktarını biraz azaltın. Eğer çok koyu olduysa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

SEVİSİ NASIL YAPILIR ?

Bir miktar sıvı yağı kızartıp içine kırmızı pul biber ve kuru nane ekleyip kızartın. Mahluta Çorbasının kıvamını ayarladıktan sonra da kırmızı pul biberli ve kuru naneli kızartılmış sıvı yağı tabaktaki çorbanın üzerine isteğe göre istenilen miktarda kaşıkla dökülür.

AFİYET OLSUN..



MAHLUTA ÇORBASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye