MALZEMELER
1 fincan sirke½ kg ayçiçeği yağı
125 gr iç yağı
Haşhaş ezmesi
Tuz
Su
İçi için:
2 su bardağı mercimek
Karabiber
YAPILIŞI
Öncelikle mercimekleri haşlayalım. Soğanları küçük doğrayarak kavuralım ve haşladığımız mercimeklere ekleyelim. Karabiber ve tuzu da ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Un, sirke, tuz ve suyu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım ve iki eşit parçaya bölelim. Bu parçalardan birini oklava ile yufka gibi açalım. Üzerine içyağı ve ayçiçeği yağı karışımdan sürelim. Ezilmiş haşhaşı da sürerek açılan hamuru katlayarak rulo haline getirelim ve küçük kare parçalara keselim. Küçük kare parçalarını yuvarlak açarak ortasına uzunlamasına mercimek içi koyalım. Kenarlarını mercimek üzerine katlayalım. Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizelim. Daha önceden ısıtılmış fırında pişirelim ve servis yapalım.
![]() |
BÜKME |
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder