PAŞA BÖREĞİ

MALZEMELER


Yarım kg un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz
Yeteri kadar su
1.5 su bardağı et suyu

İç harcı için:
Yarım kg kıyma
Yarım su bardağı ceviz
1 soğan
¼demet ince kıyılmış maydanoz
Zeytinyağı
Pul biberKarabiber
Tuz

Üzeri için:
1 kase sarımsaklı veya sade yoğurt
Kırmızı pul biberli tereyağı

Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı

YAPILIŞI

İki yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Kıymayı ekleyin. Kıyma pişmeye yakın iri çekilmiş cevizi, baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamur için unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp yumurta, tuz ve sirkeyi ekleyip yavaş yavaş su ilave ederek sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bezenin üzerine biraz un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları teker teker kızdırdığınız yağda, her iki tarafını da kızartın. Kızarttığınız her hamuru tepsiye alın. Üzerine yumurta fırçası yardımıyla et suyu serpin ve 2 yemek kaşığı kıymalı harç ilave edip her tarafına yayın. Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Kalan et suyunu hazırladığınız böreğin üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyin. Her dilimin üzerine yoğurt ve kırmızı pul biberli tereyağı gezdirin. Servis yapın.

PAŞA BÖREĞİ










AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye