MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dışını bulamak için
İrmik
Şerbeti için
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dışını bulamak için
İrmik
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır. Derin bir tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı su konulur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılan şerbet, daha sonra kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan şerbete, 2-3 damla limon suyu ilave edilir. Şerbet bir miktar daha kaynatılır. Hazırlanan şerbet ocaktan indirilip, soğumaya bırakılır.
Tatlının hamuru için derin bir kaba un dışındaki malzemeler sırayla eklenir. Son olarak un azar azar eklenerek hamur kıvama getirilir.
Dinlenen hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayabilirsiniz.
Kesilen parçaların dışı irmiğe bulanır. Yağlanan ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırlanan irmikli hamurlar dizilir. Tatlılar tepsiye dizilirken fırında yayılacağı da hesaba katılarak az miktarda boşlukla dizilmelidir. Tatlılar önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırına verilerek kontrollü bir şekilde pişirilir. Üzeri hafif kızaran tatlılar fırından alınır. Fırından yeni çıkmış sıcak tatlı üzerine, önceden soğutulmuş olan şerbet her tarafına gelecek şekilde gezdirilir. tatlı şerbetini çekip soğuduğunda servise hazırdır.
Servis ederken üzerine hindistan cevizi ya da antep fıstığı serpebilirsiniz.
![]() |
İrmikli Kesme Tatlısı |
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder