ELMA TATLISI

MALZEMELER


6 adet sert yeşil elma 
2 su bardağı vişne suyu
1,5 su bardağı şeker
İstenirse içine karanfil, çubuk tarçın konulabilir.

ÜZERİ İÇİN:

1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Kiraz şekeri 

İÇİ İÇİN:

İri çekilmiş ceviz ve kuru üzüm

YAPILIŞI

Elmaların kabuklarını soyup içlerini kabak oyucu ile oyuyoruz, bir tencereye dizdiğimiz elmaların üzerine vişne suyunu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz .Ateşin altını açarak şerbetin buharlaşıp koyu bir kıvam almasını ve elmalara hem parlaklık hem renk vermesini sağlıyoruz, bu aşamada sürekli şerbeti küçük bir kepçeyle elmaların üzerlerine gezdiriyoruz 15 dakika kadar pişirip şerbeti bal kıvamına gelince ateşten alıp şerbetten son bir defa daha üzerlerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz. Tencerde kalan şerbeti bir kaba alarak sonradan üzerlerini süslemek üzere bekletiyoruz .Soğuyan elmalarımızın içine ceviz ve kuru üzümleri doldurup süt ile çırptığımız krem şantiyi sıkarak vişne veya kiraz şekeri ile süsleyip kenarlarına ayırdığımız şerbet ile şekiller vererek servis yapıyoruz.

ELMA TATLISI




















AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye