MALZEMELER
800 g dana kuzu karışık kıyma.8 adet küçük patlıcan
1 adet kuru soğan.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı tuz.
SOSU İÇİN.
4 adet domates.
1 adet sivri biber.
4 diş sarımsak.
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı tuz.
YAPILIŞI
Küçük ve ince seçilen patlıcanlar közlenir. Sapları çıkarılmadan kabukları alınır.
Dana kuzu karışık kıymanın içine rondoda çekilen kuru soğan eklenir. Pul biberi, karabiberi ve tuzu atılır. Özleşene kadar yoğurulur.
Tezgahın üzerine streç film serilir. Hazırlanan harç üzerine yayılır. Hazırlanan bir patlıcan konur ve sapı dışarıda kalacak şekilde etrafı kıyma ile sarılır. Streç kıymayı patlıcana kolay sarmanızı sağlayacaktır. Her patlıcana aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine alınır.
Tepsiye dizilen köftelerin üzerine sıvı yağ sürülür.
230 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Sıvı yağ gezdirilen tavada biber kavrulur. Rondoda çekilen domatesler eklenir. Ezilen sarımsak eklenip sosu pişirilir. Fırından çıkan köftelerin üzerine gezdirilerek sunuma alınır.
Dana kuzu karışık kıymanın içine rondoda çekilen kuru soğan eklenir. Pul biberi, karabiberi ve tuzu atılır. Özleşene kadar yoğurulur.
Tezgahın üzerine streç film serilir. Hazırlanan harç üzerine yayılır. Hazırlanan bir patlıcan konur ve sapı dışarıda kalacak şekilde etrafı kıyma ile sarılır. Streç kıymayı patlıcana kolay sarmanızı sağlayacaktır. Her patlıcana aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine alınır.
Tepsiye dizilen köftelerin üzerine sıvı yağ sürülür.
230 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Sıvı yağ gezdirilen tavada biber kavrulur. Rondoda çekilen domatesler eklenir. Ezilen sarımsak eklenip sosu pişirilir. Fırından çıkan köftelerin üzerine gezdirilerek sunuma alınır.
![]() |
ADIYAMAN KÖFTESİ |
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder