MALZEMELER
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya(42 gram)
1 yumurta beyazı içine(sarısı dışına ayrılacak)
1.5 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Alabildiği kadar un
1 paket yaş maya(42 gram)
1 yumurta beyazı içine(sarısı dışına ayrılacak)
1.5 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
![]() |
PEYNİRLİ POĞAÇA |
YAPILIŞI
Sizlere yumuşak hemen bayatlamayan poğaça tarifi vereceğim haydi tarife geçelim. İlk önce bir kaba ılık süt,su ,şeker ve maya karıştırılır.Daha sonra sıvı yağ ve yumurta beyazını karıştıralım alabildiği kadar un ekleyelim oldukça yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanmaya bırakalım mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde hamur alıp ortasına peynirli içten koyup kapatıp yuvarlak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180°fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder