Kek Malzemeleri;
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya ve kabartma tozu
2 bardak süt (keki ıslatmak için)
3 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya ve kabartma tozu
2 bardak süt (keki ıslatmak için)
Sosu;
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzerine;
1 kutu kremşanti
1 bardak süt
*fincan ölçüsü Türk kahvesi fincanıdır
![]() |
ağlayan pasta |
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Keki hazırlamak için şeker ve yumurta aklarını köpürene dek çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir yerde çırptıktan sonra iki karışımı bir araya getirin tekrar çırpın. Diğer kek malzemelerini de ilave edip karıştırın. (Toz malzemeleri mutlaka eleyin.) Büyük kare borcamın sadece dibini yağlayıp karışımı dökün. Yere birkaç defa vurup havasını aldırın. 175 derecede pişirin. (Kürdan testi yapın). Sos için tüm sos malzemelerini bir tencerede pişirin ve karıştırarak soğutun. Ayrı yerde krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın, dolaba kaldırın. Pişen keke kürdanla delikler açın ve 2 bardak sütle her yerini ıslatın. Üzerine krem şanti sürün. Keki kare şeklinde dilimledikten sonra çikolata sosu döküp servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder