MALZEMELER
Keki için Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un ( ben 2 su bardağından yarım su bardağı kadar fazla un kullandım. Duruma göre un miktarını ayarlayın.)
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
40 gr. kakao ( Yarım su bardağından biraz daha az kakao
kullandım)
Kreması İçin:
1 çay bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Pişirdikten sonra 1 poşet krem şanti (şanti toz halinde kullanılacak )
Süslemek için:
Fıstık
Fıstık
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri rengi iyice açılana kadar çırpın
Ardından sıvı yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin son olarak sütü ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ekledikten sonra spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.
Hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.( Kalıbın altına yağlı kağıt sermenizi kenarlarını tereyağ ile yağlamanızı tavsiye ederim.
Krema için krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarark pişirin.
Muhallebi piştikten sonra vanilyayı koyup karıştırın.
Ardından krem şantiyi koyup miksere çırpın. (Muhallebi biraz koyu oluyor ama krem şantiyle çırptığınızda yumuşuyor.
Birleştirmek için; Hazırladığınız keki kalp kalıplarla kesin.
Keklerin tabanına sıkma torbasıyla ince uç yardımı ile hazırladığınız kremadan resimde gördüğünüz gibi sıkın.
Üzerini diğer dilim ile kapatın ve pastanın üzerini hazırladığınız krema ile resimde gördüğünüz gibi süsleyin.
Not:
Ben kek hamurunu kalsik dikdörtgen borcamdan biraz daha ufak dikdötgen kalıba döktüm yanlız iki seferde pişirdim. Keki hamurunu 2 parçaya bölüp 2 kez pişirdim. Yani 2 tane dikdörtgen ince tabaka kek oldu. Hamurun hepsini birden tek bir kalaıba dökmeyin. Kalıbınıza göre hamuru ayarlamanızı tavsiye ederim. Ayarlayamazsanız piştikten sonra kalp kalıplarla kesin ve keki enlemesine ortadan ikiye kesin.
Ardından sıvı yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin son olarak sütü ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ekledikten sonra spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.
Hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.( Kalıbın altına yağlı kağıt sermenizi kenarlarını tereyağ ile yağlamanızı tavsiye ederim.
Krema için krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarark pişirin.
Muhallebi piştikten sonra vanilyayı koyup karıştırın.
Ardından krem şantiyi koyup miksere çırpın. (Muhallebi biraz koyu oluyor ama krem şantiyle çırptığınızda yumuşuyor.
Birleştirmek için; Hazırladığınız keki kalp kalıplarla kesin.
Keklerin tabanına sıkma torbasıyla ince uç yardımı ile hazırladığınız kremadan resimde gördüğünüz gibi sıkın.
Üzerini diğer dilim ile kapatın ve pastanın üzerini hazırladığınız krema ile resimde gördüğünüz gibi süsleyin.
Not:
Ben kek hamurunu kalsik dikdörtgen borcamdan biraz daha ufak dikdötgen kalıba döktüm yanlız iki seferde pişirdim. Keki hamurunu 2 parçaya bölüp 2 kez pişirdim. Yani 2 tane dikdörtgen ince tabaka kek oldu. Hamurun hepsini birden tek bir kalaıba dökmeyin. Kalıbınıza göre hamuru ayarlamanızı tavsiye ederim. Ayarlayamazsanız piştikten sonra kalp kalıplarla kesin ve keki enlemesine ortadan ikiye kesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder