Malzemeler;
3-4 adet orta boy havuç
14-15 adet petibör bisküvi
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
yarım yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin;
hindistan cevizi

Öncelikle rendelenmiş havuç,şeker ve tereyağı uygun bir tavaya alınıp, 10 dakika kadar kavrulur. Daha sonra içerisine dövülmüş ceviz eklenip,2 dakika kadar daha ocakta tutulur. Petibör bisküvi,rondodan geçirilip,ocaktan alınan havuçlu karışıma eklenip,güzelce yoğurulur. Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp,toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanır.Hazır olan cezerye bir kaç saat buzdolabında dinlendirilip,servis yapılır.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder