Malzemeler:
Üzeri için
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-4 çorba kaşığı kakao
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağ
-2 paket vanilin
-4 çorba kaşığı kakao
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağ
-2 paket vanilin
çilek
hindistancevizi
toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
Tencereye un,şeker, kakao ve sütü koyup pürüzsüzleşene kadar çırpıp orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayan supangleye tereyağı ve vanilinleri ekleyip 2-3 dk kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın ve servis kuplarına pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup soğuyunca üzerlerine hindistancevizi ,çilek ,toz antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder