Malzemeleri
Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
4 su bardağı süt
1 tutam tuz
4 yumurta
4 su bardağı süt
1 tutam tuz
İç Harcı için Malzemeler
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
2 adet soğan – yemeklik doğranmış
1 avuç kuş üzümü – ıslatılmış
yarım su bardağı çam fıstığı
Tuz
Karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
2 adet soğan – yemeklik doğranmış
1 avuç kuş üzümü – ıslatılmış
yarım su bardağı çam fıstığı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanları yemeklik doğrayın.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın.
Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
Soğanları ilave edip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Kuş üzümü ve fıstığı ekleyin, tuz ve karabiberle baharatlandırın ve kenara alıp soğumaya bırakın.
Yumurta, süt, 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı ve tuzu bir kapta karıştırın.
Tezgahınıza 4 kat yufkayı üst üste koyun.
Sütlü karışımdan en üstüne sürün.
Kavurduğunuz kıymadan yufkanın uzun kısmına alın ve yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın.
Fırın kabınızın şekline göre böreklerinizi yerleştirin.
Tepsinizin büyüklüğüne göre bu işlemi tepsiniz dolana kadar devam edin.
Tepsiniz dolduktan sonra kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine dökün. Böreklerin üstünün yağlanmasını sağlayın.
.
Harika gorunuyor
YanıtlaSil