2 su bardağı haşlanmış pancar
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3/4 su bardağı sıvı yağ
1/4 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket toz kremşanti
1 çay bardağı soğuk süt
Frenk üzümü
Pancarlı kek Nasıl Yapılır

Fırını 165 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Pancarı haşlayın ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin. Yumurta ve şekeri iyice çırparak kabartın. Un ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyin. Çırparak kabarttığınız yumurtalı karışıma 3 seferde unlu karışımı ekleyin. En son püre kıvamındaki pancarları ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. 28 cm’lik ısıya dayanıklı cam kabınızı yağlayın ve unlayın. Kalıbınıza kek harcını dökün ve 30-35 dakika pis¸irin. 30. dakikada kürdan vasıtasıyla pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından alın, iyice soğutun. Toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak kabartın. Kekinizi fırından çıkartın ve kalp kalıp ile keserek porsiyonlayın. Kekin üzerini kremşantiyle ve frenk üzümüyle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder